Všichni houbaři slaví… po dlouhé zimě se objevily jedny z nejchutnějších, i když občas neprávem zatracovaných hub – májovky. Už naši předkové věděli, že nejde jen o obyčejnou lahůdku, ale v podstatě o léčivku.
Je to tak. Májovka snižuje hladinu cukru v krvi, a tak je velmi oblíbená diabetiky. Také při některých alergiích si můžete pomoci smetanovou omáčkou z májovek, houbovou polévkou nebo třeba vynikající omeletou:
suroviny: 8 vajec, 700 g májovek, 120 g slaniny, trocha oleje, soli a pepře
postup: Na kostičky nakrájenou slaninu opékejte na oleji, vložte houby a společně restujte. V misce rozmíchejte vajíčka, osolte je a opepřete, nalijte na směs na pánvičce a pečte jen z jedné strany. Omeleta zůstane vláčná. Dobrou chuť!
-bst-
Nesouhlas se zpracováním Vašich osobních údajů byl zaznamenán.
Váš záznam bude z databáze Vydavatelstvím KAM po Česku s.r.o. vymazán neprodleně, nejpozději však v zákonné lhůtě.