A je to tady – rostou!

02.06.2013 | 00:00
a-je-to-tady-–-rostou!

Všichni houbaři slaví… po dlouhé zimě se objevily jedny z nejchutnějších, i když občas neprávem zatracovaných hub – májovky. Už naši předkové věděli, že nejde jen o obyčejnou lahůdku, ale v podstatě o léčivku.

Je to tak. Májovka snižuje hladinu cukru v krvi, a  tak je velmi oblíbená diabetiky. Také při některých alergiích si můžete pomoci smetanovou omáčkou z  májovek, houbovou polévkou nebo třeba vynikající omeletou:

suroviny: 8 vajec, 700 g májovek, 120 g slaniny, trocha oleje, soli a pepře

postup: Na kostičky nakrájenou slaninu opékejte na oleji, vložte houby a společně restujte. V misce rozmíchejte vajíčka, osolte je a opepřete, nalijte na směs na pánvičce a pečte jen z jedné strany. Omeleta zůstane vláčná. Dobrou chuť!

-bst-




počet zhlédnutí: 5346

tento článek najdete ve vydání: KAM po Česku červen 2013

Máte zájem
o zásílání novinek?

Zadejte Vaši emailovou adresu a zajistěte si tak aktuality z České republiky.

Produkt byl úspěšně přidán do košíku
Produkt byl úspěšně odebrán z košíku

Děkujeme za Vaši odpověď,

Nesouhlas se zpracováním Vašich osobních údajů byl zaznamenán.

Váš záznam bude z databáze Vydavatelstvím KAM po Česku s.r.o. vymazán neprodleně, nejpozději však v zákonné lhůtě.

Váš hlas byl započítán. Děkujeme.