Karlovský gastrofestival nabídne vybrané pokrmy Romana Pauluse

29.09.2014 | 00:00

VELKÉ KARLOVICE - Máte rádi dobré jídlo? Pak si nenechejte ujít Karlovský gastrofestival, který se uskuteční 3. až 5. října ve Velkých Karlovicích. Čekají vás pestré gastronomické zážitky uprostřed krásné přírody Beskyd, spousta zábavy a také možnost ochutnat vybrané pokrmy Romana Pauluse, jednoho z pouhých dvou českých držitelů prestižní michelinské hvězdy.

Karlovský gastrofestival se za pět let existence zařadil mezi největší akce svého druhu v České republice. Zaměřuje se na popularizaci regionálních producentů a valašské kuchyně, k níž tradičně patří mj. kyselice, slivovice, halušky, frgály, ale také třeba pokrmy z jehněčího a králičího masa či zvěřiny.

Hlavní bodem gastrofestivalu je takzvaná Gastro tour, při níž mohou hosté během celé soboty a neděle navštěvovat místní restaurace, hospůdky a penziony rozeseté v karlovickém údolí Léskové na 3,5 kilometrech podél cyklostezky Bečva a ochutnávat jejich speciality. Jejich nabídku doplňuje mezinárodní farmářský trh a další zajímaví hosté. Celkem bude letos možné navštívit až 14 gastro zastávek. Můžete se mezi nimi projít pěšky po cyklostezce, nebo se svézt turistickým vláčkem, historickým autobusem či koňským povozem.

Nechybí ani doprovodné programy - soutěž o nejlepší valašský frgál, letošní novinka v podobě soutěže o nejlepší klobásu, kuchařské show, barmanské večery, atrakce pro děti nebo frgálová manufaktura s možností zkusit si výrobu frgálů. Vstup na gastrofestival je zdarma, zpoplatněny jsou jen vybrané doprovodné akce a galavečeře.

Právě galavečeře patří k největším lákadlům. Prezentují se při nich šéfkuchaři dvou největších místních hotelů Lanterny a Horalu a každý rok také atraktivní host z řad šéfkuchařů s michelinskou hvězdou. Stejně tomu bude letos, kdy sobotní Michelinskou galavečeři připraví Roman Paulus, šéfkuchař pražského Alcronu. Navíc přidá i nedělní Michelinský oběd o třech chodech.

Zajímavým doplněním letošního programu bude také slavnostní uvedení nového regionálního piva, vyráběného přímo ve Velkých Karlovicích.

Více: www.karlovskygastrofestival.cz

Kontakt:

Martina Žáčková, Resort Valachy Velké Karlovice, tel. 725 451 475, e-mail: ZackovaM@valachy.cz, www.valachy.cz

PhDr. Dana Daňová, ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy, o.p.s., tel.: 733 161 670, 577 043 900, dana.danova@vychodni-morava.cz, www.vychodni-morava.cz, www.facebook.com/vychodnimorava




Máte zájem
o zásílání novinek?

Zadejte Vaši emailovou adresu a zajistěte si tak aktuality z České republiky.

Produkt byl úspěšně přidán do košíku
Produkt byl úspěšně odebrán z košíku

Děkujeme za Vaši odpověď,

Nesouhlas se zpracováním Vašich osobních údajů byl zaznamenán.

Váš záznam bude z databáze Vydavatelstvím KAM po Česku s.r.o. vymazán neprodleně, nejpozději však v zákonné lhůtě.

Váš hlas byl započítán. Děkujeme.