CO JE ÚNIKOVÁ HRA  Přidat aktualitu

04.04.2016 | 16:42
CO JE ÚNIKOVÁ HRA

CO JE ÚNIKOVÁ HRA

Uniková hra (Escape Game) je zábavná i poučná hra, která prověří váš tým. Cílem je dostat se z uzavřené místnosti do 60ti minut tím, že vyřešíte záhadu skládající se z řady kvízů, šifer, tajemných vzkazů. Nepotřebujete žádné zvláštní schopnosti, ani znalosti. Zapojte jen svou fantazii, intuici a selský rozum a překonejte sami sebe.

Escape games se staly fenoménem, který nyní přichází i do Čech. Únikové hry vycházejí původně z počítačových her, mnohem víc vzrušující je však vyměnit virtuální realitu za skutečnost. Nenechte si ujít interaktivní zábavu budoucnosti.

NAŠE ESCAPE GAME FAUST ENIGMA

Hra FAUST ENIGMA vás zavede do mystické historie slavného vědce a alchymisty, který upsal svou duši ďáblu. Vyrvěte ji ze spárů pekla a jděte po stopách jeho příběhu. K Faustovu vysvobození vede jen jedna správná cesta. Čas však neúprosně plyne a ďábel Mefistofeles znova roztahuje svá křídla. Vydejte se do světa legend a záhad. Prožijte všemi smysly jednu hodinu v příběhu, který vás strhne.

Úniková hra FAUST ENIGMA je koncipována tak, abyste se dozvěděli něco z jednoho z nejstarší ch mytologických příběhů, zároveň vyzkoušeli svoje schopnosti pracovat v týmu pod časovým presem. Naše ESCAPE GAME útočí na všechny vaše smysly, na vaše vědomí, i podvědomí.

PRO KOHO JE ÚNIKOVÁ HRA URČENA

Úniková hra FAUST ENIGMA je určena pro všechny, kdo si rádi hrají. Kromě hry se můžete něco dozvědět a naučit, vyzkoušet své schopnosti v situacích a podmínkách, které v běžném životě nezažijete. Máte šanci procvičit a prozkoušet svou fantazii a představivost, intuici a logické uvažování. Hra je výborným teamovým „stmelovačem“ – každý vyniká v něčem jiném, jde o to naučit se efektivně spolupracovat. Nezáleží, jestli je váš tým týmem rodinným, týmem spolupracovníků či přátel. Upozorňujeme, že ESCAPE GAME FAUST ENIGMA je koncipována jako zábava pro dospělé, není vhodná pro úplně malé děti, mládež do osmnácti let, která si již hru může dostatečně užít, potřebuje k hraní dospělý doprovod. Naše úniková hra je také vynikajícím zpestřením návštěvníkům Prahy, kteří se zajímají o českou historii a kulturu.

PRAVIDLA ÚNIKOVÉ HRY FAUST ENIGMA

Naše ESCAPE GAME se hraje v týmu. Ideální počet je 4-5 členů týmu, aby se každý hráč mohl prosadit a měl dostatečný prostor pro hru. Samozřejmě lze hrát i v počtu 2-3 členů, hra je však zábavnější při vyšším počtu hráčů. Dostavte se, prosím, alespoň 10 minut před začátkem vaší hry, aby vám obsluha mohla vysvětlit praktické nezbytnosti. Naše recepce je zároveň místem, kde můžete počkat na začátek hry a po skončení hry s ostatními hráči probrat bezprostřední zážitky z naší únikové hry. Součástí recepce je minibar. Po úvodním „proškolení“ bude váš tým neproniknutelně zavřen do místnosti, která představuje pracovnu doktora Fausta. Všechna další pravidla vám sdělí sám Faustův duch, který po celou dobu bude vaším průvodcem. Upozorňujeme, že každý úkol má jedno řešení a že není povoleno používat hrubou sílu. Pokud se dostanete do úzkých, třikrát můžete požádat o nápovědu. V průběhu hry budete pravidelně informováni o zbývajícím čase, abyste z naší únikové hry vyvázli a stali se tak vítězi.

CO JE ZAPOTŘEBÍ K ÚNIKOVÉ HŘE FAUST ENIGMA

Hráči nemusí být nijak zvláštně vybaveni. Stačí pohodlné oblečení, ve kterém se vám bude dobře přemýšlet a fantazírovat. Svrchníky a zavazadla si necháte v naší šatně, součástí šatny je trezor na cennosti pro každého hráče. Pro to, abyste byli v naší ESCAPE GAME úspěšní, není zapotřebí ani vysoké školy, ani zvláštních dovedností a schopností. Stačí, když přijdete s touhou se bavit a užít si svou hru jako tým.

OTEVÍRACÍ DOBA A PLATEBNÍ PODMÍNKY

Hru platíte jako tým, nikoliv jednotliví členové. Před hrou je nutné provést rezervaci. Hrát můžete v časech od 10,00 do 23,00 hodin ( na základě domluvy možno i mimo pracovní dobu), na adrese společnosti ENIGMA Prague v místě její provozovny, která se nachází v Praze 5 na Smíchově, ulice Svornosti 888/18, v suterénu domu. Hrací hodina trvá 60 minut. Po rezervaci on line zaplatíte buď kartou, nebo bankovním převodem. Hra je pro vás rezervována ve chvíli, kdy jsou peníze připsány na účet společnosti ENIGMA. Tato připsaná částka je již nevratná. Pokud je vaše hra předem uhrazená na základě poukazu, je rezervace platná ihned. V případě, že vám následně nebude vyhovovat vámi rezervovaný a již uhrazený termín, je možné ho změnit na základě telefonické domluvy nebo písemně e-mailem. Pokud by vás dorazilo více než 5 hráčů, rozdíl lze vyrovnat na místě v hotovosti.

Cena za 60 minut hry: 1200,- Kč/ tým (2-5 osob)

Cena za 60 minut hry: 1500,- Kč/ tým 6 osob

Nebudeme Vám bránit, pokud chcete hrát v šesti, ale z našeho pohledu doporučujeme maximálně pět osob.

Platit můžete: kartou, bankovním převodem nebo na základě poukazů.

DÁRKOVÝ POUKAZ

Nevíte, co dát svým blízkým jako dárek? Máme pro vás inspiraci. Darujte zážitek v podobě poukazu na ÚNIKOVOU HRU FAUST ENIGMA. S obdarovaným můžete hru absolvovat i vy a prožít tak příjemný, originálně strávený čas, kdy se dozvíte něco o sobě v podmínkách, které v běžném životě nezažijete, užijete si legraci a společně vyzkoušíte svou intuici, fantazii a selský rozum. Stačí kliknout na „objednat dárkový poukaz“, zaplatit standardním způsobem a poukaz si sami vytisknete. Obdarovaný si hru zarezervuje podle své volby v našem časovém plánu. Můžete též využít možnost objednání drobné oslavy v naší recepci na počest obdarovaného a překvapit ho tak dvakrát. V případě zájmu nabízíme též možnost vyfotografování.

TEAMBUILDING

Chcete pro své zaměstnance, kolegy nebo spolužáky originální zážitek? V naší ESCAPE GAME FAUST ENIGMA společně vyzkoušíte své dovednosti, intuici, fantazii, logiku a prověříte tak zábavnou formou schopnosti vašeho týmu. Po skončení hry můžete své zážitky rozebrat a prodiskutovat v naší recepci, kde vám bude k dispozici náš minibar. Nabízíme možnost vyfotografování vašeho týmu.

FAQ (často kladené otázky)

Jsou zapotřebí nějaké zvláštní znalosti nebo schopnosti, abychom ve hře uspěli?

Hra je založena na všímavosti, představivosti, týmovosti a selském rozumu. Nepotřebujete ani vysokoškolské vzdělání, ani zvláštní dovednosti. Otevřte oči, uši a duši a řešení jistě najdete.

Co se stane, když bude hra pro náš tým příliš náročná?

K dispozici jsou tři nápovědy a Faustův duch vás po celou hru bedlivě sleduje, aby vás v případě pochybností popostrčil ke správnému řešení. Vždyť je i v jeho zájmu, abyste zvítězili a on nepropadl peklu.

Může hru hrát i samotný hráč?

Úniková hra FAUST ENIGMA je týmová hra určená pro skupinu 2 až 5 hráčů. Jednak každý z hráčů přistupuje k řešení úkolů odlišně, což napomáhá najití správného řešení, a jednak samotný hráč si neužije hru v celé šíři, protože své zážitky nemá s kým sdílet.

Co když náš tým nedorazí na včas?

K vyřešení únikové hry FAUST ENIGMA potřebujete skutečně 60 minut. Před začátkem je nutné absolvovat základní „proškolení“ o pravidlech hry. S každým zpožděním se tým připravuje o drahocenné minuty, které mohou být těmi rozhodujícími okamžiky, které vás dělí od vítězství. Kvůli další týmům bohužel není možné vaši hru natahovat oproti časovému plánu. Pokud přijdete příliš brzy, lze se pohodlně usadit v naší recepci a občerstvit se v našem minibaru.

Je hra vhodná i pro cizince?

Již brzy bude v naší nabídce i verze v jiných jazycích.

Budeme se při hře bát?

Bát se budete nanejvýš ve chvílích, kdy budete ztrácet naději, že se z místnosti nedostanete. Rozhodně se nebudete lekat, protože by na vás někdo bafnul.

Mohou hry hrát i děti?

Záleží jen na vás, pokud chcete své dítě vzít sebou. Hru však nedoporučujeme pro příliš malé děti. Hra je koncipována jako zábava pro dospělé.

Jaké je na hru nejvhodnější oblečení?

Oblečte se tak, abyste se cítili pohodlně. Neexistuje žádné předepsané či speciální oblečení. Pokud ale nosíte dioptrické brýle, nezapomeňte si je doma.

Po skončení hry bychom s naším týmem rádi hru zhodnotili a „doprožili“. Je možné u vás zůstat déle a případně si dát nějaké občerstvení?

Počítáme s tím, že budete plni zážitků, které budete chtít prodiskutovat. V naší recepci je pohodlné sezení, kde si můžete objednat alko či nealko občerstvení. V případě zájmu lze pořídit i týmovou fotku, kterou vám pošleme na váš email.

Jak je možné za hru zaplatit?

Hru platíte jako tým, nikoliv jednotliví členové. Po rezervaci on line zaplatíte buď kartou, nebo bankovním převodem. Hra je pro vás rezervována ve chvíli, kdy jsou peníze připsány na účet společnosti ENIGMA. Pokud by vás dorazilo více než 5 hráčů, rozdíl lze vyrovnat na místě v hotovosti.

Je možné dát ESCAPE GAME FAUST ENIGMA někomu jako dárek?

Dárkový poukaz do únikové hry FAUST ENIGMA je nápaditým a originálním dárkem k nejrůznějším příležitostem. Obdarovaný si bude moct vybrat z jakéhokoliv termínu, který si zamluví obvyklým způsobem na našem webu. Dárkové poukazy můžete zakoupit na našem webu stejným způsobem, jako byste hru hráli vy sami. Dárkový poukaz si pak můžete vytisknout sami.

Je možné v místě hry zaparkovat auto?

Úniková hra FAUST ENIGMA se nachází par minut od metra Anděl, kde nejsou modré zóny, lze tedy parkovat kdekoliv. Samozřejmě počítejte s tím, že v pracovní den je míst méně než o víkendech či ve večerních hodinách.

Mohu změnit datum a čas hry i poté co provedu rezervaci?

Jistě, můžete změnit detaily rezervace. Stačí zavolat či poslat e-mail.

KONTAKT

Enigma Prague

Provozovna:

Svornosti 888/18

150 00 Praha 5 – Smíchov

Tel: 728 654 118

777 065 011

Odpovědný zástupce: Martina Venigerová

e-mail: faust@enigmaprague.cz

FB: Enigma Prague

www: www.enigmaprague.cz

Tvůrci hry:

Autor hry: Petr Mikeska

Výtvarné řešení: Agnieszka Pátá-Oldak

Technické vynálezy: Jan Kubín

Technická a výtvarná spolupráce: Ivo Theimer

Grafická spolupráce: Jitka Muchová

Produkce: Martina Venigerová

Soubory ke stažení




Máte zájem
o zásílání novinek?

Zadejte Vaši emailovou adresu a zajistěte si tak aktuality z České republiky.

Produkt byl úspěšně přidán do košíku
Produkt byl úspěšně odebrán z košíku

Děkujeme za Vaši odpověď,

Nesouhlas se zpracováním Vašich osobních údajů byl zaznamenán.

Váš záznam bude z databáze Vydavatelstvím KAM po Česku s.r.o. vymazán neprodleně, nejpozději však v zákonné lhůtě.

Váš hlas byl započítán. Děkujeme.