Za gastronomickými poklady jižní Moravy

18.10.2011 | 11:20

Kraj s nejvlídnějším klimatem, výbornými podmínkami pro zemědělství a vyhlášenými lahůdkami láká turisty s mlsnými jazýčky. Proč odkládat návštěvu až na vinobraní, když můžeme ze štědré jihomoravské tabule ochutnávat po celý rok?

K místním specialitám patří například chřest, který se v minulosti vyvážel do celé Evropy. Dokonce si na místním chřestu pochutnával i vídeňský dvůr. Slavnou tradici si v Ivančicích připomínají na květnových Slavnostech chřestu. Letošní, sedmnáctý ročník proběhl ve dnech 20. a 21. května a přivedl do centra Ivančic rekordních pět tisíc návštěvníků, kteří nakoupili, snědli a ochutnali více než čtyři tuny chřestu.

Celoročním lákadlem k návštěvě jižní Moravy samozřejmě zůstává víno, které chutná v útulném sklípku, stejně jako na stinné terásce. Vyzkoušejte například vína z rodinného vinařství Marcinčák v Novosedlech, které vás určitě nezklame. Ve stylovém prostředí ochutnáte přívlastková vína tradičních odrůd i speciální vína botrytická, ledová a slámová, všechna z vlastní produkce ekologicky hospodařícího vinařství. Přijeďte a sami se přesvědčíte, že nebudete litovat.

                                    redakce


Obrázek č.0 Obrázek č.0 Obrázek č.0



Máte zájem
o zásílání novinek?

Zadejte Vaši emailovou adresu a zajistěte si tak aktuality z České republiky.

Produkt byl úspěšně přidán do košíku
Produkt byl úspěšně odebrán z košíku

Děkujeme za Vaši odpověď,

Nesouhlas se zpracováním Vašich osobních údajů byl zaznamenán.

Váš záznam bude z databáze Vydavatelstvím KAM po Česku s.r.o. vymazán neprodleně, nejpozději však v zákonné lhůtě.

Váš hlas byl započítán. Děkujeme.